MMU KAAN ,gökyüzüyle buluştu. Milli muharip uçağımız dünya basınında da geniş yer buldu. KAAN'ın haberi, Çin devlet televizyonu internet sitesinde "Türkiye'nin beşinci nesil hayalet avcı uçağı KAAN ilk uçuşunu tamamladı" manşetiyle duyuruldu.

KAAN'ın 2030'lu yıllarda hizmete başlayacağı belirtildi. "Türk Hava Kuvvetleri'nde mevcut F-16 avcı uçağının kademeli olarak değiştirilmesi planlanıyor" ifadeleri yer aldı. Yunan devlet televizyonu MMU KAAN'ın teknik özelliklerini anlattı. Yunan devlet televizyonu ERT, KAAN'ın ilk uçuş görüntülerini paylaştı.

YUNAN GAZETESİ : "Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden biri"
Yunan Pentapostagma gazetesi, KAAN'ın her türlü hava koşulunda uçabildiğini aktardı. İlk uçuşu "Türk Hava Kuvvetleri'nde önemli bir rol üstlenecek" diye duyurdu. Elefteros Typos gazetesi, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı üreten sayılı ülkelerden biri haline geldiğine dikkat çekti. ️Yunan savunma sitesi E-Amina, “Türk havacılık endüstrisi için bir dönüm noktası” başlığını attı. "KAAN Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden biri"

Azerbaycan Kafkas İnfo haber sitesi, KAAN'ın Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden biri olduğuna vurgu yapıldı. Ukrayna’nın Türkiye'den KAAN savaş uçakları istediğini yazdı. Report enformasyon ajansı ise, Rusya’nın KAAN için Türkiye’ye iş birliği teklifinde bulunduğunu ileri sürdü.

TASNİM : "KAAN, Ankara semalarında uçtu"
KAAN'ın ilk uçuşu, İran'ın TASNİM haber ajansında da yer aldı. İtilaat gazetesi de "Türk ordusunun ilk milli savaş uçağı Kaan, Ankara semalarında uçtu" başlığını kullandı.

RUS AJANSLAR : "Rus şirketleri KAAN için Türkiye ile çalışmaya hazır"
Rus haber ajansları İnterfax "Türk beşinci nesil avcı uçağı ilk uçuşunu yaptı" başlığıyla duyurdu KAAN'ın başarısını... TASS haber ajansı, Rus şirketlerin KAAN avcı uçağı projesinde Türkiye ile çalışmaya hazır olduklarını açıkladığını yazdı.

ALMAN BASINI : KAAN HAYALET UÇAK
Türkiye'nin modern savaş uçaklarının üretiminde kendi kendine yeterlilik için giderek daha fazla çaba sarf ettiği aktarılan haberde, bunun hızla büyüyen savunma sanayisi için tarihi bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekildi. Çift motorlu savaş uçağının, 5. nesil olarak adlandırılan ve gizlilik özelliklerine sahip bir model olduğu, bu nedenle radar tarafından tespit edilmesinin zor olduğu belirtildi.

Türkiye'nin teknolojiden altyapıya, bilgi birikimi ve üretim kabiliyetine sahip çalışanlarına kadar modern savaş uçağı üretimine yönelik değerler zincirinin tamamına sahip olan dünyadaki sayılı ülkelerden biri olmayı hedeflediği bu amaçla çeşitli Türk şirketlerinde modern sensörler, radarlar ve diğer silah teknolojileri geliştirildiğine işaret edildi. Haberde KAAN'ın 2030 yılı itibarıyla Türk Hava Kuvvetleri'ndeki ABD F-16 modelinin tamamen veya kısmen yerini alması beklendiği vurgulandı.

UKRAYNA KAAN İLE İLGİLENİYOR
Uçuşun tamamlanmasının ardından Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar'ın X sosyal medya platformunda, "Ukraynalı şirketlerin Türkiye için çok önemli olan bu projeye katılmalarından memnuniyet duyduğunu" yazdığına dikkati çekti. Gazete şimdiden Ukrayna'nın Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN ile ilgilendiği aktarıldı.